Historiek

Bedoeling van deze pagina op de Thalassa-site is het verleden eens op te rakelen en aan alle leden en geïnteresseerden het roemrijke verleden van onze club te tonen. Merk op dat de zaken die we nu doen, soms hun wortels hebben in het verleden. Aan het verleden kent men de toekomst... Snuif de geschiedenis!

1976

François Blom, Hubert Vyncke, Eric De Rijcke, André Bilcke, John Maes, Rudi Cattoor, Ronald Vathon, Jan Van Den Abbeel, Christiaen Vercouteren, Jean Pierre Doolaege, Pascal Gilson, André Van Severen, Alain Verdonck, Frank Vermaerke, Dick Blom. In het zwembad te St-Amandsberg werd om 20:00 uur op 10 september 1976 een eerste vergadering gehouden door oud-leden van duikklub De Kreeft uit Eeklo. Er werd overeengekomen een nieuwe duikklub met duikschool te stichten gelegen in het zwembad te St-Amandsberg. Bovengenoemden waren aanwezig op deze stichtingsvergadering waar beslist werd de nieuwe club Thalassa Diving Gent te noemen.

1977

Of wat dachten jullie van de barbecue op 18 juni 1977, toen nog in Geraardsbergen, waar Thalassa het blijkbaar niet goed meer wist:

THALASSA DIVING GENT
Wat doen we?
ja, wat doen we?
gemakkelijk gezegd
wat kunnen we doen?
we hebben een idee alleen voor familie, vrienden en kennissen
wij maken ons vrij voor 18 juni 1977
wat doen we waar?
te Geraardsbergen in het recreatiecentrum DE GAVERS
wat doen we nu?
Barbecue zie programma
wij brachten samen duiken, eten en gezelligheid
leute, plezier en picknicksfeer
neem uw pen schrijf nu terug
dat ge komt met hoeveel?

op 27 augustus werd onze club zelfs herdoopt in "THALASSA DIVING GENT", dit ten gevolge van de verbroedering met O.J.C. Amsterdam. In 1977 zat onze club blijkbaar in een identiteitscrisis.

1978

Op 29 maart 1978 werd een clubduik georganiseerd, naar alnieuwe gewoonte in de Middellandse Zee, te Lavandou. Hier enkele impressies (herken op de foto John Maes en François Blom):

of... Het sportweekend te Sint-Amandsberg, met als proeven:
- Aankleden van een duiker
- 3 manieren om te water te gaan
- eendenduik en 25 meter onder water, terug aan de oppervlakte op de rug
- Onder water blijven (apnee) 30" 45" 60" 90" 120"
- ster door 8 personen
- ster door 7 personen
- parcours tussen 2 toestellen
- twee sleepmethodes
- reddingsoefening
- Thalassa-oefening (Herken ook hier François en John)

En toen kwamen de Noordzeepalmtochten, die jammer genoeg een beetje in de vergetelheid zijn geraakt. Toen waren de pakjes nog zwart, lelijk en koud. Er werd gedoken met opblaasbare WC-brillen en een rood streepje op het pak was "in".

 

 

 

 

 

 

1980

Op de groepsfoto van 1980 "Thalassa een aantrekkingspool voor jonge duikers" herken je misschien nog iemand of jezelf, zoals Francois, John, Daniel, Luc, Adrien,enz...

1981

Het vieren van de eerste vijf jaar bestaan, werd gedaan met een feestelijk etentje. Het moest iets lekkers geweest zijn, volgens het menu dat ik terugvond in het gulden Boek. Er was waarschijnlijk ook veel volk. Zie een deel van het gastenboek.

1982

Een boottocht op de Oosterschelde, vertrekkende vanuit Yerseke, met de eerste duik om 10.30 uur hoogwater. Een rustperiode ingelast en de tweede duik om 16.05 uur te Goes, laag water.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1983

Twee clubfoto's in het zwembad. Herken je gezichten die nu nog actief zijn in de club?

1998

Elmar kwam in de club rond met een lijst. Hij organiseerde een reis naar Schotland. Toen ik vooraf reeds enkele straffe verhalen hoorde, was ik vastberaden mee te gaan op avontuur? Ken je die jongens Jean-Pol, Jempi, Elmar enz... Moe maar voldaan keerden we terug.