Inleiding

Toen Cousteau met zijn Calypso de wereld rondvoer en de wonderlijke onderwaterwereld in beeld en geluid in onze huiskamer bracht, was dit voor velen een verre, onbereikbare droom om ooit deze wereld van dichtbij en in levenden lijve te mogen ontdekken.

30 jaar later is dankzij het enthousiasme en de gedrevenheid van een kleine groep, het recreatief en sportief duiken uitgegroeid tot een hobby die bereikbaar is voor iedereen. Ook in Vlaanderen zijn een aantal gepassioneerden sinds meer dan 30 jaar actief in het uitbouwen van de duiksport, de federatie en de clubs.

Onze ere-voorzitter François Blom en ere-ondervoorzitter John Maes zijn de drijvende krachten geweest achter het ontstaan in 1976 van Thalassa Diving Gent, en het uitbouwen van de duikschool binnen de club. Inmiddels hebben andere voorzitters het roer overgenomen, maar François en John blijven actief achter de schermen voor "hun" club.

Thalassa Diving Gent biedt je de mogelijkheid om, dankzij een professionele opleiding, op een snelle en veilige manier te leren duiken. Reeds na 6 tot 8 sessies kan je onder begeleiding van onze ervaren instructeurs je eerste duiken beleven. De doorgedreven opleiding en opvolging bij Thalassa laat toe zeer snel de 1* en 2* CMAS brevetten te behalen, die internationaal erkend zijn en toe laten in alle landen te duiken. Thalassa is lid van de NELOS en BEFOS, de respectievelijk Vlaamse en Belgische vertegenwoordigers van de door Cousteau opgerichte CMAS (Confédération Mondiale des activités Subaquatiques). De NELOS is ook een door BLOSO erkende federatie.