Leren duiken

Opleidingen

Met een 30-tal lesgevers, waarvan meer dan de helft instructeurs, is de kernactiviteit van Thalassa haar duikschool. De opleidingen en trainingen gaan door in zwembad Strop te Gent. Opleidingen worden het ganse jaar door gegeven van begin september tot eind juni.

Hoe leer ik duiken ?

Een duiker worden is simpel en plezierig. Onze instructeurs kunnen je in 6 tot 8 weken leren duiken, maar de opleidingen gebeuren sowieso op je eigen tempo. De cursus omvat een deel theorie, toegespitst op de specifieke aspecten van leven en bewegen onder water. Het leukste is natuurlijk het "natte" gedeelte van de opeiding: eerst in het zwembad, zonder duikflessen, daarna met flessen, en tenslotte in open water. In het zwembad krijg je een opleiding die toegespitst is op het aanleren van technieken en principes, het verbeteren van je aquaciteit, en vooral het kweken van reflexen die je veiligheid onder water moeten verzekeren. Na de zwembadopleiding worden meerdere duiken uitgevoerd in open water voornamelijk in de Blaarmeersen te Gent, maar ook in de Oosterschelde. De instructeur zal je hier begeleiden en helpen om het duiken ook praktisch onder de knie te krijgen. Eens dit alles rond is ben je gebrevetteerd 1* duiker van de CMAS en kan je in alle plaatsen ter wereld duiken !

De troeven van Thalassa

Naast de opleidingen kan je elke donderdag ook in het zwembad terecht voor fysische en technische training, aangepast aan je duikervaring. Dit laat toe je kennis en kunde in het duiken te onderhouden en draagt bij tot de algemene veiligheid van duiken!

Voor alle informatie omtrent lid worden bij Thalassa kan je terecht bij onze voorzitter op voorzitter@thalassa-diving.be