Verdere opleiding

Thalassa streeft ernaar dat iedere aspirant duiker het NELOS-CMAS 2* duikersbrevet haalt. Daar waar het 1* brevet de beginnende duiker toelaat zijn eerste stappen (of zijn het zwemvliesslagen?) te zetten in het recreatief duiken, is het 2* brevet een bevestiging van opgedane ervaring, en geeft het aan de duiker de grootste flexibiliteit om zijn duikervaring bijna overal ter wereld en in de meeste omstandigheden te vervolledigen. Het 2* brevet geeft ook aan de duiker een zekere graad van autonomie, en laat toe minder afhankelijk te zijn van instructeurs, of het nu binnen of buiten de club is.

Om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen, voorziet de duikschool van Thalassa in een onmiddellijke verderzetting van de opleiding na het behalen van het 1* brevet. Deze opleiding is van iets langere duur, en omvat ook een theoretisch en een praktisch examen. Door de goede doorstroming van de klassen slagen we er elk jaar opnieuw in om de aspiranten die in september bij Thalassa starten, tegen de zomer met een 2* brevet op vakantie te sturen in de mooiste wateren van de wereld.

Naast het 1* en 2* brevet, zorgt Thalassa ook minstens 1 maal per jaar voor een doorgedreven training voor het behalen van de meer gespecialiseerde 3* duiker en assistent instructeur brevetten. Deze aanpak wordt op maat en in samenspraak met de potentiƫle kandidaten opgesteld, en van dichtbij begeleid door onze instructeurs, om de kans op slagen te maximaliseren.

Tenslotte zorgen wij ook voor de opleiding van instructeurs, zodat diegenen die zich geroepen voelen hun kennis en ervaring in de duiksport over te brengen naar anderen, in deze functie kunnen doorgroeien. Hier zijn het voornamelijk onze 2* en 3* Instructeurs die de kandidaten gaan begeleiden.